Oi

Oi was de vierde voorstelling van Anne Jan Toonstra. 

Ik heb zin om de hele avond achter een piano te zitten. Of op zn minste de halve.

Dat is zo’n beetje het uitgangspunt voor deze show. Na jarenlang te zijn bedolven onder de complimenten over zijn muziek, liedjes en pianospel en de vraag waarom er niet veel meer van in zijn voorstelling zit, nu dan toch: veel muziek. 

Omdat Anne Jan er nu zelf ook zin in heeft. Erg veel zin. Dus: Wat het wordt? Een voorstelling? Een concert? Iets er tussenin? Zeg het maar. 

Je gaat het zien. Kom maar kijken.

Oi. 

 
 
 
 

Noodzakelijk kwaad

Na Hikikomori was Noodzakelijk Kwaad Anne Jan’s tweede solo-programma. Een
show met veel energie, rockende pianonummers en alles wat Anne Jan wil
zeggen: hard, zacht, vriendelijk, kwaad. En meestal verschrikkelijk leuk. Soms ook
niet. Maar dat moet dan. Dat heeft dan vast z’n redenen.

 

 
 
AJ met vogel.jpg

MURW

Met zijn derde show Murw tourde Anne Jan van 2012 tot 2014 langs de Nederlandse theaters. 

Murw is een voorstelling over slapeloosheid, angsten en het nut van relativering. 

Anderhalf uur lang dendert u door Anne Jan's hoofd vol herinnering, vragen en ingrijpende ervaringen. Ervaringen die je maken tot wie je bent. En lastige vragen over onbevangen vrijheid versus beperkende angst en zelfs de dood. 

Ook zijn grote muzikale talent laat hij weer spreken. Zijn pianocomposities zijn betoverend en zijn teksten sterk. Met zijn scherpe blik weet Anne Jan kleine, schijnbaar onbelangrijke dingen groot en absurd te maken. Daarbij neemt hij geen blad voor de mond, maar blijft hij een gentleman. Zonder dat je het doorhebt, pakt hij je in en verovert je hart. 

 

Hikikomori

Hikikomori was Anne Jan’s eerste solo-voorstelling. De titel verwijst naar het verschijnsel dat Japanse jongeren zich letterlijk jaren achter elkaar op hun kamer opsluiten, omdat ze het gevoel hebben het leven niet meer aan te kunnen. Hikikomori is een gevarieerd, snel en muzikaal programma waarin Anne Jan zingt, piano speelt, vertelt, acteert, rochelt en dan nog eens.