De 7 Hoofdzonden in de geneeskunde

Tijdens zijn studie Geneeskunde won Anne Jan 2 cabaretfestivals (Cameretten en het Groninger Studenten Cabaretfestival). En toen werd hij cabaretier. Hij maakte o.a. 5 solo-voorstellingen en trad veel op in het hele land. 

Maar...Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Daarom heeft Anne Jan nu een muzikale cabaretvoorstelling over de geneeskunde gemaakt. Een show waarin hij de medische wereld beschouwt vanuit de 7 Hoofdzonden. Want, zoals Anne Jan zegt: “Zonden horen bij het leven en beïnvloeden ook het handelen van zowel hulpverleners als patiënten."

In de show geeft Anne Jan aan de hand van liedjes en conferences over menselijke eigenschappen als schaamte, jaloezie en gulzigheid een scherpe, hilarische en muzikale blik op zorgverlening en de medische wereld in het bijzonder. 

De voorstelling leent zich hiermee uitermate goed voor (para)medische congressen, symposia, bijscholingen en andere bijeenkomsten binnen de zorg. Als intermezzo of afsluiting kan Anne Jan met zijn voorstelling een luchtige maar inhoudelijke bijdrage leveren aan uw evenement. Waarbij de voorstelling, indien gewenst, in overleg altijd nog meer voor de specifieke gelegenheid op maat gesneden kan worden.

 

"Anne Jan geeft al enkele jaren in enkele van onze nascholingen een leuke en succesvolle cabaretvoorstelling o.a. aan de hand van de zeven hoofdzonden, waarbij hij artsen en de medische praktijk op komische, muzikale en onderhoudende wijze op de hak neemt. Zijn eigen achtergrond als medisch student en zoon van een huisarts werkt daarbij erg goed. Wij kennen hem als professioneel en communicatief."

Jan Buitenhuis, Brainfeed

“Anne Jan Toonstra heeft voor onze compagnons cursussen 2 avonden cabaret verzorgd, voor een gevarieerd artsenpubliek. De stukjes en liedjes van Anne Jan vielen erg in de smaak bij t publiek. Hij is goed in staat de brug naar medici en hun belevingswereld te slaan.  Ook de meer geïmproviseerde onderdelen van de show waren erg grappig en daarin kwam het talent van Anne Jan om interactief met de zaal bezig te zijn en het publiek actief te betrekken in zijn show heel goed uit de verf. De lach was zeker op zijn hand. Al met al waren wij erg tevreden over zijn bijdrage aan onze cursus.”

Kim Harms, KNO-arts, Drachten