Anne Jan Toonstra, Oosterpoort, 14-12-2017 ©rezien Regine Pijning (2 of 4).jpg

Cabaretier

Anne Jan won het Groninger Studenten Cabaretfestival (jury- en publieksprijs) en het Cameretten-festival. Sindsdien maakte hij 5 solo cabaretprogramma’s, waaronder Hikikomori, Murw en Oi. Op dit moment tourt hij door het land met zijn nieuwste voorstelling IIIII, die op 14 december 2017 in première ging in een volle Theater de Oosterpoort in Groningen.

Op het toneel is Anne Jan energiek en doeltreffend. Het ene moment scherp en keihard, het volgende moment kwetsbaar en ontwapenend. En bovenal supermuzikaal.

Een show van Anne Jan is een funky mix van pianocomedy, scherpe standup en héél véél humor. Muzikaal, virtuoos, intelligent en hilarisch. Noem hem de Nederlandse Tim Minchin, noem hem de one man Flight of the Conchords op piano, maar noem hem het liefst Anne Jan Toonstra uit Groningen.

presentator2.png

Presentator

Naast zijn theaterwerkzaamheden heeft Anne Jan veel ervaring als presentator. Hij is anchorman van Glasnost, een wekelijks radioprogramma over kunst en wetenschap in Groningen. Samen met Glasnost-collega en vriend Jelte Posthumus vormt hij Papegaaiduikers, een talkshow op maat voor elke gelegenheid. En ook in z’n eentje is Anne Jan in te huren voor het hosten/presenteren van (bedrijfs) evenementen en als dagvoorzitter op congressen en bijeenkomsten.

lllll, Anne Jan Toonstra, Oosterpoort, 14-12-2017 ©rezien  (59 of 66).jpg

Muzikant

Misschien wel boven alles is Anne Jan muzikant. Hij zat in verschillende bands, speelt piano en gitaar, zingt, schrijft liedjes en is muzikant bij improvisatievoorstellingen. Ook in zijn cabaret en comedy wordt zijn muzikaliteit geroemd.

14.jpg

Schrijver

Regelmatig schrijft Anne Jan. Hij maakte columns voor Radio 1, Radio 2 en Glasnost. Ook produceerde hij hoorspelen voor 3FM. En in opdracht schrijft hij cabaretvoorstellingen voor gelegenheden, en liedjes op maat. 

Commodoren©rezien (71 of 79).JPG

Acteur

Anne Jan heeft ruime ervaring als (improvisatie)acteur. Op dit moment tourt hij als acteur en muzikant van improvisatie-collectief Commodoren door Nederland. Daarnaast werkt hij als trainingsacteur voor agressie- en communicatie-trainingen.