Café Glasnost over De Dood

P5171726.jpg

Samen met Jelte Posthumus presenteerde Anne Jan op donderdag 17 mei in Brouwerij Martinus in Groningen de derde editie van Café Glasnost. Het thema van deze editie luidde “De Dood; uit de tijd?”

Hoe gaan wij in onze moderne westerse samenleving eigenlijk om met de dood en troost? Wat zou hierin verbeterd kunnen en moeten worden? Wat kan de filosofie ons hierover leren? En wat heeft de wetenschap er over te zeggen? Hoe werkt de dood, rouw en rouwverwerking eigenlijk in de praktijk? Zouden we definitief van onze doodsangst af kunnen komen? En hoe wenselijk zou het zijn om onsterfelijk te zijn? Want is de dood eigenlijk niet de beste deadline die er bestaat?

Te gast waren longarts/columnist Sander de Hosson, filosoof Menno de Bree, hoogleraar godsdienstfilosofie en ethiek Christoph Jedan en bijzonder hoogleraar psychologie Jos de Keijser. Anderhalf uur lang spraken we vanuit hun vakgebieden met hen over ‘dat lot dat ons allen in eindigheid verbindt’.

De muzikale en poëtische omlijsting van de avond werd vervuld door dichter Kasper Peters, zangeres Eva Waterbolk, en pianist Durk van der Meer. En Jeroen Anneveldt was aanwezig met een column.

Luister de uitzending hieronder terug!

Eerdere afleveringen van Café Glasnost vind je hier